vineri, 13 martie 2015

Informare privind functionarea Casei de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala"

In dorinta de a veni in sprijinul cetatenilor din toata tara va informam ca, in baza Incheierii nr. 32590/299/24.09.2013 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, prin acordarea personalitatii juridice, s-a infiintat Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala".

In conformitate cu prevederile  Legii 93/2009, Banca Nationala a Romaniei - Directia Reglementare si Autorizare,  a inscris Casa de Ajutor Reciproc "Coeziunea Sociala" in   Registrul de evidenta, sub nr. RE-PJR-41-026375/28.02.2014.

Se pot inscrie in CAR "Coeziunea Sociala" pensionari si salariati din toate localitatile tarii, precum si membrii lor de familie (inclusiv elevii si studentii).

CAR „Coeziunea Sociala” acorda împrumuturi in cuantum de 3 (trei) ori cotizatia depusă, fără a depăși suma de 20.000 lei, in anul curent. Solicitantul împrumutului trebuie să aibă o vechime de minimum 3 luni ca membru al CAR. In anul 2015, beneficiul/dobanda acordata la cotizatiile depuse este de 3-3,5% pe an.Dobanda perceputa la imprumuturi este de 8,5% pe an (0,7% pe luna).

Pe langa imprumuturile extrem de avantajoase, pentru sumele cotizate se acorda un beneficiu anual (dobanda), conform tabelului de mai jos:

Anul
Dobanda perceputa la sumele imprumutate (procent anual)
Beneficiu acordat la cotizatia depusa (procent anual)
Cuantum maxim al unui imprumut
(lei)
Numar maxim de rate pentru restituirea imprumutului
2015
8,5%
3,5%
20.000
24
2016
8,5%
4,0%
25.000
24
2017
8,5%
4,5%
30.000
24
2018
8,0%
4,5%
35.000
30
2019
7,5%
4,5%
40.000
36
Inscrierea, cotizarea,  acordarea imprumuturilor si toate celelalte operatiuni aferente CAR se pot face prin prezentarea celor interesati la oricare dintre punctele de lucru ale CAR  sau aplicand procedura de lucru de la distanta.

Alte informatii puteti obtine si de la reprezentantul CAR din localitatea dvs.

Inscrierea in CAR se face astfel:
1.Persoana interesata sa devina membru al CAR plateste in contul colector al CAR, deschis la BRD-Agentia Carol, RO36BRDE441SV84947644410 sau in numerar, la punctele de lucru, o suma rezultata din insumarea:
a.Taxei de inscriere in CAR, in cuantum de 0,5% din valoarea neta a pensiei/salariului/soldei solicitantului;
b.Cotizatiei lunare, in in cuantum de minim 1% din valoarea neta a pensiei/salariului/soldei solicitantului;
c.Contributia lunara la fondul de deces, in valoare de 5 lei (optional 60 lei/an);
2.Persoana interesata completeaza cererea-tip de inscriere si o expediaza pe adresa oricarui punct de lucru al CAR, prin fax, e-mail sau prin posta, insotita de urmatoarele documente, in copie:
a.Cartea/buletinul de identitate;
b.Ultimul talon de pensie/adeverinta de salariat/dovada de venit;

Recomandam asadar, tuturor membrilor SCMD, inscrierea in CAR, cotizarea lunara cu sume care sa nu dezechilibreze bugetul familiilor dvs., pentru  constituirea  unei rezerve de bani egala cu 1 - 2 salarii/pensii, astfel incat, la nevoie, sa puteti solicita  imprumuturi egale cu  3 - 6 salarii/pensii lunare. Dupa ce cotizatia ajunge la nivelul venitului brut lunar (salariu/pensie/indemnizatie), membrul CAR nu mai este obligat sa depuna cotizatii lunare, beneficiind in continuare, pe durata nelimitata, de toate drepturile de care se bucura membrii CAR, conform Statutului.

Va adresam indemnul de a nu ezita sa va inscrieti in CAR Coeziunea Sociala! Cu cat vom fi mai multi, cu atat CAR Coeziunea Sociala va fi mai performanta!

Este pacat ca noi, cetatenii cu venituri mici si mijlocii, sa imbogatim actionarii bancilor si puzderia de IFN-uri straine (institutii financiare nebancare), multe dintre ele practicand dobanzi aproape camataresti, cand putem sa ne ajutam singuri, in propria tara, ajutand in acest fel si leul - moneda noastra nationala! Recenta criza provocata de francul elvetian, celor care s-au imprumutat in aceasta moneda, ar trebui sa fie o lectie pentru toti romanii.

In plus fata de cele prezentate mai sus, este bine de stiut ca, prin integrarea in sistemul de Internet al  Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) a site-urilor apartinand tuturor primariilor, consiliilor judetene si prefecturilor din tara, valorificam in beneficiul membrilor CAR, milioanele de euro investite pana acum de catre Guvernul Romaniei in cadrul proiectului eGuvernare, proiect prin care se folosește tehnologia informației ca resursă în oferirea de servicii publice cetățenilor și pentru cresterea eficientei entităților guvernamentale centrale și locale.

Recomand tuturor domnilor primari si consilierilor locali, indeosebi celor din zonele defavorizate, sa urmareasca pagina noastra dedicata proiectului denumit "Incluziune sociala prin microcredite si ajutor reciproc pentru persoane defavorizate si dezvoltarea spiritului civic in comunitatile locale, in special din zone rurale". 

PRESEDINTELE CAR "COEZIUNEA SOCIALA",
Florea Vasile-Victor

3 comentarii:

  1. Salutari,
    Numele meu este Luta Roxana din Bistrița, vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe toți să fie atenți cu privire la modul de a obține un împrumut pe internet, atât de mulți creditori aici sunt toți escroci și sunt doar acolo pentru a vă înșela de toți banii. Am solicitat un împrumut de 25.000 de euro de la o femeie din Singapore și am pierdut la început aproximativ 1300 de euro, fără să iau împrumuturi, mi-au cerut din nou un alt cost, am plătit aproape 3.000 de euro și totuși nu am primit împrumutul.

    Slavă lui Dumnezeu, am întâlnit un prieten care tocmai a solicitat un împrumut și a primit un împrumut fără niciun stres, m-a încurajat să depun cereri. Am solicitat un împrumut de la doamna Sarah Michael și am primit un împrumut de 25.000 de euro pe care l-am solicitat, la început am crezut că este o glumă și o înșelătorie, dar am primit împrumutul în mai puțin de 48 de ore și cu o dobândă de 3% fără colateral. Sunt foarte fericit că sunt salvat de sărăcie.

    așa că îi voi sfătui pe toți cei care au nevoie de împrumut să o contacteze pe doamna Sarah Michael, prin e-mail: (sarahmichael831@gmail.com) sau Whatsapp: + 1-315-284-1764. De asemenea, mă puteți contacta pentru informații suplimentare prin e-mail: (roxanaluta04@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu va sfatuiesc sa apelati la serviciile recomandate mai sus. Apelati numai la institutii financiare la vedere, acreditate de statul roman. Altfel, veti avea surprize!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000,00 EUR dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, apoi evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861

    RăspundețiȘtergere